Aktuellt på Gällstaö

 


Midsommarafton

Engagera dig!
Här finns information om vad du kan hjälpa till med.

Gällstaö Midsommar 2024 - Välj vad du vill hjälpa till med? 
 
 
 
Valborg 2024
 
 
Välkommen på Valborgsfirande på Gällstaö ikväll.
Vi kommer att tända elden med facklor som Magnus Tüll fixat. Så förbered era barn om de vill vara med i fackeltåget kl. 19.45

Tack till Anna Thilander Malmros som drar igång sången. Skriv ut och ta med ditt eget sånghäfte: http://gff.dinstudio.se/files/Valborg_Allsang.pdf

Tack för att ni säkerställer vatten och blötlägger: Peder Nordenback & Olle Forsgren
Tack till Fredrika Månsson Lundquist som fixat alla tillstånd från polisen, kommunen och brandkåren.

Tack till eldvakter: Rikard Bildsten, Kalle Björklund, Marcus Jacobsson, Henrik Agrell, Fredrik Murmester & Stefan Hultqvist.Kallelse till årsmöte i GNK, Gällstaö Natur och Kulturförening 

Torsdagen den 11 april 2024 kl. 19.00 i Restaurang Jungfrusund, Orangeriet, Jungfrusunds Marina, Bryggavägen 133 a. Läs mer om årsberättelsen och ekonomin här

 

Tors 3 aug 2023 - Pingisrummet ej bokningsbart
Pingisrummet och de andra föreningslokalerna har utsatts för förstörelse. Då det är glassplitter överallt är pingisrummet stängt tillsvidare. 
 

Valborgsfirande 2023Kallelse till årsmöte i GNK, Gällstaö Natur och Kulturförening 
Torsdagen den 27 april 2023 kl. 18.00 vid i Träkvista Sjöscoutkårs lokaler på Bryggavägen 129, tvärs över vägen vid Ekebyhovs skidbacke. Läs mer om årsberättelsen och ekonomin här

 
10 November 2022 - Ang. Fällning av träd på GNKs tomter vid Ringvägen

GNKs styrelsen har godkänt att ett par träd fälls på föreningens tomter längs med Ringvägen. Detta med anledning av att träden stod mycket nära intilliggande fastighets hus. Ägaren till denna fastighet ansvarar för nedtagning och bortforsling av stockar och ris. 

De stockar som tas ner, kommer att läggas upp på GNKs fastighet. Om föreningens medlemmar vill ta dessa för ved, går det bra att kontakta Nicole Norrestad. En stock kostar 100 kr och pengar sätts in till GNKs konto. Stockarna ligger kvar till den 18 november. Därefter forslas de bort. 

För att ersätta träden, kommer nya prydnads- eller fruktträd planteras på intilliggande tomt till våren. Det kommer till glädje för alla i föreningen.


20 November 2022 - 
Städning och iordningställande av föreningsstugan 
kl 10 - 13 
Vi hjälps åt att städa ur föreningslokalen nere vid lekplatsen. Vi kommer att ha släp och stora bilar så att vi kan köra bort skräp. Vi kommer även att montera nya utemöbler. All hjälp mottages tacksamt!  
 
5 nov 2022 - Problem med kontaktuppgifter till styrelsen är löst
Här är en ursäkt från styrelsen då vi upptäckt att sajten haft felaktigt publicerade epost-adresser samt ett ej fungerande kontaktformulär sen bytet av domännamn. Nu ska det fungera som förväntat igen.
 
 

22 Oktober 2022 - Halloween på Gällstaö med en massa bus och godis

Vår kanske populäraste tradition bland de minsta är tillbaka. Se mer info och föränmäl er här ifall ni vill deltaga med hus och/eller barn.

 
 
 

4 Maj 2022 - Inför årets Midsommar

Vi söker er som vill vara med och bidra till ett lyckat midsommarfirande i år! 

Gällstaö Natur och Kulturförening, (GNK) är en ideell förening som arbetar för att skapa trivsel och samvaro på Gällstaö. Föreningen har ca 230 medlemmar som delar önskan om att bo i ett trevligt område med fin gemenskap mellan vänner och grannar.  

Föreningen försöker varje år skapa förutsättningar för att föreningens medlemmar ska kunna träffas och fira högtider såsom Midsommar, Halloween, Valborg etc. Ibland anordnas även andra aktiviteter såsom Gällstaö Sidewalk (loppmarknad) och Gällstaöloppet.

Närmast uppkommande högtid är Midsommar där det finns tradition av att ha ett stort firande med många aktiviteter som lockar mycket folk på ön. Styrelsen har tagit del av de checklistor som finns för detta evenemang och förstått att firandet kräver ett mycket stort engagemang från många erfarna och duktiga eldsjälar. För att möjliggöra detta, vill styrelsen därför bjuda in till ett planeringsmöte. Tanken med mötet är att säkerställa att det finns en plan för genomförandet och att ansvariga personer finns utsedda för de olika aktiviteterna. 
 

Alla som vill bidra till ett lyckat midsommarfirande, är därför välkomna till klubbhuset, måndagen den 9 maj kl 19.30! Ni som har varit med förr och vet hur det ska gå till, är särskilt välkomna! Några fantastiska ”ikoner” på ön har redan anmält sig vilket vi är jätteglada för!

Väl mött!

/Bibbi, Bobbo, Torbjörn, John, Ancki och Nicole (Styrelsen i GNK)

 

 

2022-04-03

Kallelse till årsmöte i GNK, Gällstaö Natur och Kulturförening

Söndagen den 3 april 2021 kl. 14.00 digitalt årsmöte:

Koppla upp dig via Google Meet: https://meet.google.com/iin-pyit-gwi
Eller ring in: +46 8 505 453 12‬ PIN: ‪413 522 544‬#

Kallelse

Bilaga, belysning

 

Välkomna,
Nicole, Magnus, Bibbi, Christoph, Bobo, John och Ancki

Styrelsen, Gällstaö Natur- och Kulturförening

 

20211023 Halloween

Välkomna på 2021 års Halloween firande!!! 

Här finns all information om 2021 års Halloween på Gällstaö. Nu även uppdaterad med årets karta på alla hus:

Halloween karta 2021

 Det kommer inte att finnas några papperskartor i år. 

 

20210509

Avgående ordförande Maria Agrell tackar för 5 härliga år i styrelsen för GNK och välkomna nya ordförande Nicole Norrestad. 

 

20210505 NYHETSBREV
Kallelse till årsmöte kommer via nyhetsbrevet, så signa upp dig här: http://eepurl.com/chikz9

20210422
Söndagen den 9 maj 2021 kl. 10.00 blir det digitalt årsmöte i GNK pga ostadigt väder.

Koppla upp dig via: https://vaimo.zoom.us/my/mariaagrell. Du kan också ringa in på tel. 08 4468 2488. Meeting ID: 6902958710

 
Verksamhetsberättelse och förslag på budget för 2021 samt alla motioner finner ni här http://www.gallstao.com/2021. 

Välkomna,


Maria, Magnus, Bibbi, Cecilia, Christoph & Bobo
Styrelsen, Gällstaö Natur- och Kulturförening
 
 
 

20201015
Kommunens jaktledare för skyddsjakt har satt upp fällor på Gällstaö för att försöka minska beståndet av vildsvin som förstör gräsmattor och skrämmer barn. Vi har blivit uppmärksammande på flera försök till sabotage av fällan. Dessa kommer att rapporteras. Buren har kameraövervakning. 

Jaktledare Robert Möller, tel: 0708-192 796. e-post: robert@mollersverktygsmakeri.se


20200924
Halloween 20201017 Corona Edition.

I år är ingenting som det brukar vara - och tyvärr gäller det också det stora Halloween-firandet här på Gällstaö. För att undvika smittspridning behöver vi ställa in stora samlingen vid förskolan och själva paraden. Men eftersom vi inte vill låta det gå förbi helt, föreslår vi att alla som vill vara med hjälper till att ordna ett firande i en mindre omfattning lördagen den 17 oktober 2020. Läs mer.

 

20200414 Knattefotbollen drar igång igen.

Imorgon är det dags för knattefotboll igen!
Säsongen drar igång och tränarna kör onsdagar kl 18.00-18:45.

Målgruppen är främst barn födda 2014-2015 (innan de kan vara med i Ekerö IK) men självklart kan yngre syskon även vara med och spela/leka. Som tidigare är det bra om ni föräldrar stöttar tränarna t ex om ert barn behöver tröst.

Extra viktigt i år att följa samma rekommendationer/regler som allmänt gäller på förskolan arbetsplatser osv vad gäller förkylningssymptom.

Vi hjälps åt att skydda varandra och kommer bara om vi är friska, varit symptomfria i minst 2 dygn. Bra att detta även följs av syskon och åskådare såklart  Som ni vet sker denna aktivitet på ”oprofessionell” basis så inga skadeförsäkringar eller liknande gäller utöver era egna. Ta med egen vattenflaska och benskydd är att rekommendera. Välkomna imorgon - vädret ska bli toppen

 

20200314 Kallelse till årsmöte i GNK, Gällstaö Natur och Kulturförening 

Torsdagen den 23 april 2020 kl. 19.00 Restaurang Jungfrusund

Vi arrangerar årsmöte på Jungfrusund med kaffe och lagom avstånd mellan varandra för de som känner sig friska och inte tillhör riskgrupp om det är möjligt. Vi har även digital uppkoppling för de som inte kan medverka på plats och ifall vi samma dag beslutar att inte ses fysiskt överhuvudtaget. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Digitalt möts vi på videolänk med Zoom Meeting

Koppla upp dig via: https://vaimo.zoom.us/my/mariaagrell

Du kan också ringa in på tel. 08 4468 2488. Meeting ID: 6902958710

Välkomna på årsmöte & kaffe på Restaurang Jungfrusund
eller delta via datorn eller telefonen!

Maria, Magnus, Bibbi, Gustaf, Christoph & Bobo

Styrelsen, Gällstaö Natur- och Kulturförening

 

20200305
Besiktning av lekplats genomförd  
Besiktning av lekplatsen är genomförd av en extern besiktningsfirma; Mälardalens lekplatsbesiktning AB. Inga akuta eller allvarliga fel hittades. Några mindre åtgärder behöver genomföras, tex fylla på grus under gungorna. Protokollet finns under dokument 2020.

20200107
GNK:s årsmöte blir den 23 april kl. 19.00 på Restaurang Jungfrusund
På årsmötet väljer vi in ytterligare en suppleant i styrelsen. Helst en kvinna med yngre barn som har idéer på vad vi kan göra för att kidsen ska trivas bäst på ön. Vi gillar 50/50 fördelning av stolarna. Hör av dig till någon i styrelsen eller valberedningen Patrik Nilsson och/eller Ewa Linnros för att engagera dig. Välkommen!


Senast den 12 mars 2020 behöver vi få in eventuella motioner för att kunna förbereda inför årsmötet. Skickas via mail: info@gallstao.com eller brevledes till: GNK, Box 73, 178 21  Ekerö. 
20200120

Bokkiosken.

Telefonkiosken på Bokvägen har fått nytt liv! Välkomna att ta och lämna en bok. Tack Fredrik och Ulrika Ohls familj på Bokvägen 29 som fixat fint. Böckerna borde klara sig hyfsat då en telefonkatalog ligger i kiosken sedan 2004 och är lite böjd men intakt.20191031 HÖSTLOVSROLIGT.
Imorgon onsdag 30 oktober från kl 14:00 och framåt kör GNK Youth Club en pingisturneringen i Föreningshuset för de ungdomar som vill vara med.

Som en del kanske har sett har GNK under året rustat upp, målat, installerat belysning och värme samt köpt nytt pingisbord samt racket.  Nycklar till huset finns att låna av styrelsen för de om vill köra på andra tider. Kontakta Arthur, GNK Youth Club direkt på 072-517 16 19 om ni vill vara med!


20191019 Halloween

Det blir Halloween-firande i år igen. Tack vare engagerade öbor som sliter för att göra det skojigt för barnen. Tack Liza, Theresa och Adriana :-) 

Däremot saknas några ytterligare hus som barnen kan besöka. Huset behöver inte vara ett pimpat spökhus. En pumpa vid entrén räcker gott. Godis får ni i förväg av arrangörerna. 

Du behöver bara vara hemma lördagen den 19 oktober mellan kl. 15.30-17.00 och öppna dörren och ge godis när barnen plingar på dörren. Tänk så enkelt det kan vara att glädja andra!  

Vid eventuella frågor kan du ringa till projektledare
Liza Rhee, tel. 076-213 11 73.

 

20190821 Knattefotboll
Nu är det dags för knattefotbollen på Gällstaö igen.
Höstsäsongen drar igång på onsdagar kl. 18:00 - 18:45.
Alla födda 13,14,15 hälsas varmt välkomna. Första tillfället: 21 augusti 2019.

 

201910819 Halloween
Datum för årets Halloween är lördagen den 19 oktober 2019. Ny projektledare är Liza Rhee.

 

20190716

GNK har tagit hjälp av en sommarjobbare som målat Föreningshuset i sommar för en ringa peng. Stort tack Lukas Axelsson. Bra jobbat. ⭐️

 

20190704

Halloween 2019 saknar projektledare. 
Visa gärna intresse genom att kontakta GNK:s ordförande Maria Agrell, tel. 070-727 2080.

Uppdatering några timmar senare: Ny projektledare för Halloween 2019 är Liza Rhee. Kontakta gärna henne och du vill hjälpa till att skapa detta roliga evenemang.

 

20190621 Midsommar

Tillsammans skapar vi Midsommarfirandet på Gällstaö.
Välkommen!

 

20190430 Valborg

Pga brandrisken blir det ingen brasa i år. Däremot kl. 20.00 inviger vi den nyrenoverade Ångbåtsbryggan med bubbel & tackskål till projektgruppen; Christer Wåhlander, Peder Nordenback, Peter Linnros, Richard Lagernäs och Stefan Myrberg. 

Ta med egna glas!

Varmt välkomna önskar styrelsen,
Maria, Christopher, Magnus, Bibbi & Gustaf. 

 

20190406

Nu har styrelsen målat om inne i Föreningshuset. Vi kommer även att installera el, armatur och köpa dit pingisbord. Sakta men säkert kommer det förhoppningsvis bli en plats som barnen och vuxna gillar. Vad skulle du vilja använda lokalen till? Yoga nämnde någon. Finns intresse?

 

20190325

Nu är Ångbåtsbryggan renoverad och färdig att använda. Läs mer om projektet här.

 

20190406
Lördagen den 6 april kl. 9.00-16.00 tänkte styrelsen för GNK börja fixa i ordning Föreningshuset nere vid fotbollsplanen, så att barn & vuxna kan hänga där framöver. Vi börjar med att måla invändigt och köra bort grejer till Återvinningen. Du är varmt välkommen att hjälpa till. Därefter ska vi installera el och köpa nytt pingisbord.
 

20181121
GNK:s årsmöte 2019 onsdagen den 24 april kl. 19.00 på Träkvista sjöscoutkår. Kallelse och verksamhetsberättelse.

Senast den 27 mars 2019 behöver vi få in eventuella motioner för att kunna förbereda inför årsmötet. Skickas via mail: info@gallstao.com eller brevledes till: GNK, Box 73, 178 21  Ekerö.  

20181020
Dags för Halloween på Gällstaö igen. Läs mer & anmäl dig här & swisha gärna 50 SEK för att medverkan till GNK.  Swish: 1230989608. Ifjol sponsrade GNK med 7 000 SEK i godisinköp. Halloween har blivit enormt populärt med många barn anmälda. Medlemsavgiften på 300 SEK per hushåll per år till GNK ska även täcka kostnaden för klippning av fotbollsplanen. Valborg firar vi utan kostnader & Midsommar går med plus. Hoppas att era barn vill delta i år igen trots att vi börjar med en (frivillig) avgift. Vi är tacksamma för allt ideellt engagemang. I år lägger Adriana & Theresa ner sin själ för att det ska bli lika roligt som tidigare år. 

 

20170601

Nytt bokningssystem för tennisbanan/multisportbanan/basketplanen.
Vårt tidigare system hade en maxgräns på 50 användare, så inga nya medlemmar hade möjlighet att boka tider för att spela tennis. Nu har vi därför satt igång med ett nytt bokningssystem som alla boende på Gällstaö är välkomna att använda. Adressen är: https://boka.se/GallstaoMultisport

 

20160927
Premiär för VÅRT NYHETSBREV
Vill du få nyhetsbrev från Gällstaö Natur- och Kulturförening så anmäl dig här.

 


Kommande aktiviteter 

Midsommarafton

Engagera dig!
Här finns information om vad du kan hjälpa till med.

Gällstaö Midsommar 2024 - Välj vad du vill hjälpa till med? 
 
 

Boka

 

BOKA TENNISBANAN

Här kan ni boka tennisbanan / multisportbanan: 
https://boka.se/gallstaomultisport/info

BOKA PINGISRUMMET

Som en del kanske har sett har GNK under året rustat upp, målat, installerat belysning och värme samt köpt nytt pingisbord samt racket.  


Nycklar till huset finns att låna av styrelsen för de som vill spela.

GNK Youth Club

 
 

 

 

Länkar

Gällstaö på Facebook

Gällstaö Samfällighetsförening

Boka multisportbanan

Mälarö Direkt

Mälaröarnas Nyheter

Restaurang Jungfrusund

Färjan Ekeröleden (Slagsta)

SL-pendlingsbåt till stan

Ekebyhovsbacken

 

 


 

 

Gällstaö på Facebook


Gällstaö på Twitter